Soundcheck
Soundcheck

УРОЦИ ПО СЪВЪРШЕНСТВО - японският аналогов синтезатор KORG Mini 700FS

С Мini KORG 700FS ще разполагаш с разнообразие от инструменти, които ще ти помогнат да създаваш музиката си на следващо ниво.
29.06.2021
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

Знаете ли, че Mini KORG 700FS е автентичен наследник на Mini KORG 700S, който пък е подобрена версия на Mini KORG 700?

Няма повод за объркане в музикалните среди, защото подобно унаследяване и стремеж съм усъвършенстване на моделите е характерно за легендарния японски бранд Korg. 

Mini KORG 700FS е напълно реализиран аналогов синтезатор, който е разработен съвместно с дизайнера - Fumio Mieda. 

Това е първият масово произведен монофоничен синтезатор на японския производител, пуснат на пазара през 1973 г. Доста рисков период за нови иновации не само в музиката, но и в по-широк контекст. 

По това време синтезаторите все още не са достатъчно разпознаваеми и наложени като музикални инструменти, което пък е чудесна възможност за KORG да разгърнат своя потенциал като водещ лидер на световно ниво.

След дълъг период на тестване и усъвършенстване Mini KORG 700 бива лансиран, а появата му на пазара отрежда нова роля на синтезаторите, променяйки изцяло потребителските нагласи.

Ключови се оказват простите и разбираеми за масовата аудитория операции, които биха могли да доведат до екстремни промени в звука и качеството на работа. 


Светът на музиката след Mini Korg 700


Интересно е, че Mini Korg 700 е продукт, който е в основата на лансирането на още редица музикални инструменти от семейството на синтезаторите като Prologue и Minilogue. За да се пусне нов продукт на пазара обаче трябва не само ноу-хау, но и практически опит и добре организиран маркетинг екип, които са в основата на дългосрочното прогнозиране. 10 години след лансирането на монотрона, се стига до произвеждането на нов аналогов продукт от опитни инженери в структурата на гиганта Korg. 


Ако в началото синтеразаторът Mini Korg 700 е бил иновация, която е спечелила всеки ентусиаст, любител и професионален музикант, днес MiniKORG 700 FS разполага с осцилатори с проникващ звук и автентично пресъздаване на контролера Traveler, една от ключовите характеристики на своя предшественик. Звукът на miniKORG 700 се вписва лесно в днешната музика, особено с неговите основни и бас синтезаторни звуци.


Допълнение към всеки инструмент


Mini KORG 700 е имал роля на допълнителна клавиатура, която музикантите поставят върху органи (често използвани през 70-те години на миналия век), за да увеличат звуковата палитра на органа. Днес, красивият синтезатор на miniKORG 700FS работи добре със сценични клавиатури -  електрически пиана, органи и други инструменти. 


Музика на следващо ниво


Прероденият Mini Korg 700FS не напразно е подобрената версия на своя предшественик, защото днес олицетворява нова ера в музикалното софтуерно инженерство. 


Моделът включва разнообразие от софтуери и настройски, включително: 

  • Izotope (с „Ozone Elements“ - ще ти позволи не само да създаваш песни, но и да ги овладееш с помощта на AI), 
  • „Skoove“, ще ти помогне да подобриш уменията си за свирене на клавиатура
  • Reason Lite " DAW софтуер


Kакто и широка гама от софтуерни синтезатори от KORG и други разработчици.


С други думи, в момента, в който се сдобиеш с Мini KORG 700FS, ще разполагаш с разнообразие от инструменти, които ще ти помогнат да създаваш музиката си на следващото ниво.


Ако трябва да дадем коментар от позиция си на официален вносител на продуктите Korg - този аналогов синтезатор е наистина рядкост на пазара, съчетавайки в себе си история, подобрения и съхранен автентичен стил. 


Виж Mini Korg 700FS в нашия онлайн магазин.

xs
sm
md
lg
xl
xxl