Акустични китари

Общо 233 резултата. Показани са 20 233 от 233 резултати

Подреди по:

Не са намерени резултати по желаните критерии
Изберете подходящата за Вас акустична китара

Акустичните китари са онзи музикален инструмент, който можете да чуете да звучи както на приятелски срещи и лагерни събирания край огъня, така и на различни музикални концерти навсякъде по света. Те са много популярни, търсени и използвани както от професионални музиканти, така и от начинаещи и любители, заради многото им предимства, достъпността и историята им. Именно затова ние от музикален магазин rochshock.eu ви предлагаме богато разнообразие от електро-акустични, акустични китари, класически и други струнни инструменти, за да откриете именно вашата китара с най-високо качество, от най-добрите марки на пазара на най-добра цена. При нас ще намерите най-добрите модели акустични китари на брандове от световен мащаб като Ibanez, Vox, Gibson, Epiphone, Karina, Arrow и други, които ще направят свиренето истинско удоволствие за сетивата.

Какво представляват акустичните китари?

Акустичните китари са оборудвани със здрави метални струни върху масивна конструкция, които дават много ясен и изключително силен звук на база резонанс. Те много приличат на електро-акустични и на класически китари като разбира се имат съществени разлики, които са трудно доловими за начинаещи. 

Тялото на класическите китари е по-малко от това на акустичните китари, както и вратът е по-широк. Тези китари се използват със специфични струни, които изискват настройване по-често от тези на акустичните. Звукът, който може да създадете с една класическа китара е по-нежен, по-ефирен, но и една идея по-слаб, именно поради това се появява и акустичната китара с по-богат звук и изключителна акустика. Тя дава възможности за множество комбинации от различни способи и техники на свирене.

Добре е при избор на първа китара или детска китара да се спрете на вариантите за класическа китара, тъй като е по-лесно да се свири на тях физически и се свиква безпроблемно с формата и усещането им. Ако имате нужда от силен звук и категоричен ритъм, може веднага да заложите на акустична китара. 

Разлики между електрически и акустични китари 

Моделите акустични електрически китари се различават реално почти по всичко като базовата разлика е самия основен принцип на създаване на звука. При една акустична китара звука се усилва от самото тяло, докато тялото на електрическата китара не дава възможност за резонанс. При удар на струна на дадена електрическа китара, улавяйки вибрациите и превръщайки ги в електрически сигнал, те отиват към усилвателя и тонколоните. Тези музикални инструменти са създадени за различни техники на свирене, а звука им е от коренно различно естество.

Как да изберете точната акустична китара?

Съществуват много разновидности на акустични китари, включително традиционна акустична китара, електро-акустична и класическа китара. В нашия музикален магазин rockshock.eu можете да закупите акустични китари с различни размери, характеристики и функции. Ако искате да свирите на акустична китара, трябва да изберете такава, която е подходяща за вас и на която ще можете да свирите лесно и приятно. Добра идея е да да разгледате какви са възможните варианти за акустична китара и да изпробвате, за да видите коя е най-подходяща именно за вас. Можете също така да изберете подходящите струни и всички необходими оригинални аксесоари за вашата акустична китара от нас с гаранция за качество и най-ниска цена. Никога не трябва да правите компромиси с качеството на струните за китарата и аксесоарите. Трябва да помислите за купуването на акустична китара, която е удобна за вашата позиция на тялото за свирене и да отговаря на вашия стил музика. Ето и какво да съобразите преди да направите своя избор:

  1. Помислете дали ще свирите самостоятелно / соло или в група. Това може да се промени във всеки един момент, но е добре да го съобразите с идеята и стила ви. Поинтересувайте се кои са любимите модели акустични китари на любимите ви топ музиканти и намерете оптималния вариант за вас с нужните характеристики.
  2. Не рискувайте с евтини музикални инструменти, защото това освен, че ще ви разочарова, може дори да ви откаже от музиката. Дайте си време да проучите всички варианти за акустични китари и изберете оптимален висококачествен модел.
  3. Не пренебрегвайте размерите и теглото на различните модели акустични китари, тъй като свиренето на китара, която ви е голяма или малка, много лека или много тежка ще е проблем за всеки музикант. 
  4. Ако сте левичар е най-добре да заложите на акустична китара за лява ръка, тъй като това ще рефлектира върху удобството и навиците ви за свирене на дадения музикален инструмент.

Нашият онлайн музикален магазин rockshock.eu ви предлага най-широката гама от музикални инструменти и оборудване, които са изработени от най-добрите материали на най-големите марки в света, за да имате гарантиран перфектен звук и невероятно музикално представяне. Големият избор от акустични китари, които сме селектирали за вас в различни размери и на най-изгодни цени, ще ви даде перфектна база както за начинаещи, така и за професионални музиканти, за да намерите точно този музикален инструмент, за който винаги сте мечтали.

 

xs
sm
md
lg
xl
xxl