Микрофони

Общо 72 резултата. Показани са 20 72 от 72 резултати

Подреди по:

Микрофони ISA TWO
отстъпка
0%
ISA TWO

Микрофони

Наличен
(0)

1 92000 лв. 1 92000 лв.

Добавен
Не са намерени резултати по желаните критерии
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МИКРОФОНИТЕ ОТ ROCKSHOCK.EU

Микрофоните представляват основен музикален инструмент в областта на аудио системите и записването на звук в студио. Те позволяват превръщането на звуковите вълни в електрически сигнал, който може да бъде улавян, усилван и обработван. Микрофоните са от съществено значение за производството на висококачествен звук, използван в студията, на концертни сцени, в медицината, телевизията и радиото. Именно затова ние от музикален магазин Rochshock.eu сме селектирали за вас най-добрите марки от световно ниво за микрофони като Audix microphones, EIKON и AKG, Peavey, Shure (за уникални безжични микрофони), Vanguard (изисканост и класа от най-високо ниво), Focusrite (пълно професионално оборудване за микрофони) и други на най-достъпни цени с гаранция за качество. 

Вокални микрофони: За изразителен и кристален звук

Вокалните микрофони са специално проектирани да да улавят и подчертават човешкия глас по уникален начин. Те са много чувствителни с широк диапазон на честотни възможности, оптимизирани за целта. Използват се в концертни зали, в студиа за запис на вокали и в музикалната индустрия като цяло. Те имат много широко поле на приложение в различни области на музикалната индустрия – от студийни записи до концерти на живо. Вокалните микрофони от Rochshock.eu ви предлагат оптимална чувствителност и честотен отговор, оптимизирани за широкия вокалния спектър.

Този вид микрофони са издръжливи, устойчиви на външни шумове и се отличават с много добри параметри и именно за това са основен избор на мнозина изпълнители по света, тъй като предоставят кристален и наситен звук на гласа. Те се отличават с широк честотен отговор и голяма детайлност във високите честоти, което ги прави идеални музикални инструменти за изразителните вокалисти. Някои модели микрофони (както и всички безжични микрофони) са по-чувствителни и изискват външно захранване от предусилвател като в нашия музикален магазин ще намерите богато разнообразие от качествени предусилватели на най-добрия бранд Focusrite.

В комбинация с правилната настройка и миксиране, вокалният микрофон може да превърне вокалите в уникален и емоционален звук, който буди само възхищение. Изборът на вокален микрофон трябва да се направи въз основа на конкретните нужди и предпочитания на изпълнителя, за да се постигне оптимално качество на звука и допълнително ниво на изразителност при изпълненията.

Инструментални микрофони: Уникално възпроизвеждане на музикалните инструменти

Инструменталните микрофони са предназначени да улавят звуците, произведени от музикални инструменти и се използват широко в студиа за запис на различни видове инструменти като китари, барабани, пиана и други. Те са специално проектирани с цел да предоставят висококачествен и натурален звук, който отразява вярно характеристиките и нюансите на различните видове музикални инструменти.

Кондензаторен микрофон за запис на китара 

Различните музикални инструменти изискват различни видове инструментални микрофони за постигане на оптимално качество на звука и записа. Например, при записа на китара, един много добър избор е кондензаторен микрофон, поставен близо до звуковия отвор на музикалния инструмент, за да улови детайлите и топлотата на звука. 

Динамичен микрофон за запис на барабани

За запис на барабани, динамичните микрофони са популярен избор, тъй като могат да се справят прекрасно и с най-високите нива на звуково налягане от ударянето на барабаните. Изключително важно е да заложите на качествен динамичен микрофон, ако искате звука от барабаните да е уникален и истински.

Инструменталните микрофони са изключително полезни при изпълнения на живо, където се изисква добро улавяне на звука на музикалните инструменти в точния момент. Те могат да се използват както с индивидуален микрофонон на всеки инструмент, така и за създаване на балансиран микс на звуковото поле, където всеки инструмент се възпроизвежда с правилната си сила и присъствие. Инструменталните микрофони се използват широко в студийните условия, като се комбинират със специализирани предусилватели и други аудио компоненти, за да се постигне висококачествен звук. Правилния избор на микрофон за всеки музикален инструмент е от съществено значение за записването на музика и производството на звуков материал, който да възпроизвежда съществените характеристики и изразителност на инструментите.

Безжични микрофони, стойки и слушалки за микрофони

Безжичните микрофони предлагат гъвкавост и свобода на движение на изпълнителя и са част от развиващият се високотехнологичен свят в който живеем. Те са особено полезни на сцени, където кабелите представляват голяма пречка. Безжичните микрофони изпращат сигналите си чрез радиовълни до предусилвателите, които са свързани към звуковата система. Това дава неограничени възможности за всички музиканти и техните музикални инструменти и света на музиката не би бил същия без тях.

Стойките за микрофони са също толкова важни като самите микрофони. Те предоставят удобно и стабилно монтиране на микрофона, осигурявайки оптимално позициониране и ориентация спрямо източника на звука – музикалния инструмент или музиканта.

За допълнително звуково усъвършенстване се използват слушалки за микрофони, които позволяват прослушване на звука, записан от микрофона. Те са необходими при редактиране на звуковия материал или при изпълнения на живо, когато миксирането на звука се извършва на място. За да се постигне висококачествен звук, ви препоръчваме правилна комбинация и настройка на микрофоните и свързаните с тях компоненти.

Независимо дали се нуждаете от микрофон за пеене или инструментален или пък от качествен предусилвател, ние от музикален магазин Rockshock.eu сме подбрали най-добрите микрофони за вас, които са създадени да уловят и подчертаят вокалните изпълнения на певците, както и звука на музикалните инструменти. Микрофоните са едни от най-важните музикални инструменти като всеки от видовете микрофони и аксесоарите за тях има своята специфика и се използва за определени цели в зависимост от ситуацията. 

xs
sm
md
lg
xl
xxl