In Tune
In Tune

BRIT LEGEND - Orange Bass 50 Glenn Hughes Signature

 „Да направиш лилаво комбо е подходящ начин да отдадеш почит на Глен Хюз.“
10.11.2021
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

Компактният модел Orange Crush Bass 50 е вдъхновен от водещите бас усилватели AD200 и OB1 на британския бранд с години опит в производство на усилватели. При моделите от серията се наблюдава балансирано съчетание на някои от най-определящите елементи за всеки усилвател. 

CLASSY SOUND

Crush Bass 50 осигурява топли, чисти басови тонове, винтидж ръмжене с дебел нисък край и блендиран овърдрайв.

Подобно на останалата част от гамата Crush Bass, този 50-ватов модел се характеризира със силни ниски честоти, благодарение на своята аналогова схема и портиран корпус. Гъвкавостта и лесното позициониране се постигат с лекота заради активна EQ секция, която реално е съставена от подвижна параметрична средна лента, позволяваща на музикантите да оформят своя характерен звук без ограничения.

Историята на Crush Bass 50 Purple

През 2016 г. Глен Хюз е въведен в Залата на славата на рокендрола (“the Rock and Roll Hall of Fame”) като член на групата Deep Purple, с която издава три албума в средата на 70-те години на миналия век. Глен е известен още и като басист, и вокалист на Trapeze, Black Country Communion с Joe Bonamassa, California Breed и напоследък - The Dead Daisies.

Kогато Orange лансират своя signature продукт не е емблематичния за бранда оранжев цвят, а в напълно отличимия лилав - аудиторията е озадачена! Клиф Купър, главен изпълнителен директор и основател на Orange Amps обаче споделя мнение по този въпрос:
 „Да направиш лилаво комбо е подходящ начин да отдадеш почит на Глен Хюз.“

Може би сред ентусиастите и професионалистите в музикалните среди има и такива, които ще се изненадат, че британският бранд ще увековечи именно Глен Хюз, но Клиф Купър има твърдо мнение и по този въпрос:
„Чувстваме се привилегировани да почетем Glenn с това достъпно лимитирано издание на бас комбо. Той изигра толкова голяма роля в британската музикална история.“

Самият Хюз споделя, че “Оранжевото е пътят”, което е една художествена метафора за качеството на Orange усилвателите, разпознаваеми по цял свят благодарение на своята идентичност, но изпълнителят добавя и следното: 

„Можете да отидете в студиото, да вземете това бас комбо и да направите албума си с нещо подобно -  наистина е изключителен. Това е грубо, силно: сустейнът е толкова важен и със сигурност има всичко това.“


Когато нещо се създава с отношение към личност, събитие или момент, определено могат да се направят и някои малки изключения от цялостната концепция. Това направиха и Orange, които лансираха лимитиран 50-ватов китарен усилвател в тъмнолилав цвят, който винаги ще се помни и определено прави силно впечатление. 


Радваме се, че именно при нас Orange Crush Bass 50 Purple е наличен, а още подробности и детайли - чуйте в интервюто с Глен Хюз.


Вижте Orange Crush Bass 50 в нашия онлайн магазин тук.

xs
sm
md
lg
xl
xxl