Чинели

Общо 208 резултата. Показани са 20 208 от 208 резултати

Подреди по:

Не са намерени резултати по желаните критерии
Чинели - спецификации на различните видове

Чинелите са музикални инструменти, които се използват в различни музикални жанрове като рок, джаз, класическа музика и много други, като се използват и като части от комплекти барабани и в симфонични оркестри. Те представляват тънки метални дискове в специфична форма, които могат да бъдат удряни с различни видове пръчки. Чинелите са известни със своя характерен звук и са неизменна част от ударните инструменти в една музикална композиция от различни музикални инструменти. Именно затова ние от музикален магазин Rochshock сме селектирали за вас богато разнообразие от висококачествени различни видове чинели на марката Zildjian, с гаранция за качество на най-ниски цени. Ето и какви са видовете чинели:

Фус чинели

Фус чинелите са едни от най-основните видове чинели, които се използват в в комплект барабани или като самостоятелни музикални инструменти. Те са тънки и имат бърз и ярък забележителен звук. Идеални за игра на бързи ритмични пасажи и имайки отлична звукова реакция, различните модели фус чинели се използват в различни музикални жанрове като рок, метъл и фънк.

Краш чинели

Краш чинелите са много популярни сред музикантите и се използват за създаване на силен и експлозивен запомнящ се звук. Те са по-тежки и имат по-голям диаметър от фус чинелите. Могат да се използват за акценти и завъртане на звука, тъй като с краш чинели възможностите за трансформации на приложението им са големи. Те са незаменима част от ударните инструменти в рок и метъл музиката и придават динамика и сила на изпълнението.

Райд чинели

Райд чинелите са по-големи и тежки от фус и краш чинелите като са предназначени за създаване на силни и дълготрайни звукови ефекти. Най-често се използват за ритмични удари и по този начин райд чинели могат да дадат солидна основа на звука. Те са основен компонент в джаз музиката и се използват и в други жанрове като рок и фънк.

Ефект чинели и комплекти с чинели

Освен основните видове чинели, има и специални видове чинели, наречени ефект чинели. Те предлагат различни звукови ефекти и се използват за добавяне на уникалност към всяко едно музикално изпълнение. Различните ефект чинели могат да бъдат малки, големи, с различни видове и форми дупки или специално изработени във формата на спирала, така че да да създават различни звукови текстури.

За удобство на всички музиканти, ние от музикален магазин Rochshock сме подбрали комплекти с чинели, които включват различни на брой, размер и видове чинели, подходящи за различни музикални ситуации. Тези комплекти осигуряват музикантите с разнообразие от звуци и възможности за изява.

Чинелите са много важна част от ударните инструменти и имат ключова роля в създаването на музикално изпълнение и често са неизменна част от комплекти барабани за професионални музикални изпълнения. В музикален магазин Rockshock можете да намерите уникална селекция от качествени чинели на марката Zildjian. Независимо дали търсите фус, краш, райд, ефект чинели или комплекти с чинели, ние  от Rockshock ви предлагаме богата гама от възможности за любители, артисти и музиканти. Нека качествените чинели на марката Zildjian преобразят вашата музика в истинско изкуство.

xs
sm
md
lg
xl
xxl