Gear Tips
Gear Tips

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ СТОЛЧЕТО ЗА ПИАНО!

Преди да се впуснете в музикално пътешествие обаче, не пропускайте да се настаните добре - на специално столче за пиано! Не подценявайте този важен детайл, защото той е от ключово значение за изграждане на правилната стойка на подрастващия музикант. 

13.01.2022

В дома ви вече има пиано - честито! 

Цял един нов музикален свят е пред вас или вашето дете. 

Преди да се впуснете в музикалното пътешествие обаче, не пропускайте да се настаните добре - на специално столче за пиано, разбира се!

Не подценявайте този важен детайл, защото той е от ключово значение за изграждане на правилната стойка на подрастващия музикант. 

Столчето за пиано се регулира на височина, а това ви гарантира  и оптималното позиция на тялото спрямо инструмента във времето.


СТОЙКА КАТО ПО НОТИ

Естествената стойка на раменете, правилният ъгъл на ръката в лакътя, който трябва да е около 90 градуса и изправеният гръбначен стълб са неща, за които трябва да се следи. Особено, когато се учат деца, често и неусетно те забравят за стойката и имат нужда някой друг да мисли за тази “скучна”, но много важна част от новото им хоби.

Липсата на облегалка и типа седалка отличават столчето за пиано от домашните ни мебели, но повярвайте, те освен функционални, са и много удобни. 


МАЛКО СТИЛ ЗА ФИНАЛ

Пианото е красив инструмент, често съобразен и с домашната атмосфера. Общоприето е столчето да хармонира с цвета на пианото, като така ансамбълът между тях ще е завършен. 

Разбира се, финалният избор е изцяло ваш - направете го с предложенията от  Rockchock.eu:

xs
sm
md
lg
xl
xxl