Gear Tips
Gear Tips

STEP BY STEP…В ИЗБОРА НА АКУСТИЧНА КИТАРА

Когато си начинаещ музикант, изборът на акустичен инструмент може да бъде предизвикателство…Без паника - тук сме, за да споделим своя опит и ценни съвети. Цената и марката винаги са изкушаващ критерий, но съветът ни е да обърнеш внимание и да направиш своя избор по други функционални критерии.

13.01.2022

Когато си начинаещ музикант, изборът на акустичен инструмент може да бъде предизвикателство…Ами сега?

Без паника - тук сме, за да споделим своя опит и ценни съвети, които ще ти помогнат да направиш правилния избор в първите си музикални стъпки или пък в случай, че търсиш специален подарък, с който да зарадваш някой.

Цената и марката винаги са изкушаващ критерий, но съветът ни е да обърнеш внимание и да направиш своя избор по други функционални критерии.


КАКВА МУЗИКА ИСКАШ ДА СВИРИШ?

Както се казва - какъвто жанрът - такъв и звукът, а следователно и инструментът!

Тъй че - ако си РОК фен по-подходяща за теб би била акустичната китара с метални струни, или т. нар. “western” стил китара. 

В случай, че харесваш класическа или фламенко музика обаче, то по добре е да се спреш на класическата китара с найлонови струни. 

А ако консултираш своя избор и с музикален педагог или музикант, то със сигурност ще имаш цялото необходимо know-how.


КОЯ КИТАРА ТИ ПАСВА НАЙ-ДОБРЕ?

Както знаем, всеки човек е със строго индивидуални физически пропорции (тегло, ръст, големина на ръцете), също така има значение дали става въпрос за възрастен или за дете. 

Затова - нашата препоръка винаги включва “удобството” като критерий за избор. За всеки различен вкус и нужди съществуват различни по големина китарни тела, както и различни дебелини и широчини на грифовете. 

Препоръчително е една китара да бъде тествана на място - така ще си сигурен, че избираш най-подходящия за теб инструмент.


РАЗЧИТАЙ НА НАС!

Имаш въпрос - не се колебай да го обсъдиш с нас! Нашите консултанти винаги са на твое разположение при избора на правилния инструмент.

А във физическите ни магазини винаги си добре дошъл, за да тестваш с наша помощ различни варианти.


ROCK SHOCK ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Като специалисти с опит при избора на музикални инструменти се спряхме на няколко определени модела китари, които са подходящи за начинаещи. 

Започваме с Karina FG229-41” Sunburst и Karina FG229-CEQ 41’ Natural

Karina са перфектният стартов тип инструмент за всеки начинаещ китарист, както и за музикантите, които искат да имат добре звучаща китара, на добра цена.

Друг производител с добри акустични китари за начинаещи е EKO Guitars. Препоръчваме ви модела CS10 SB, който е с транспортен калъф и класически дизайн.

Ако все пак сред нашите читатели има любител на електрически китари - Ibanez IJRX20U BKN и Ibanez IJSR190U WNS са повече от подходящи за начинаещ любител китарист.
xs
sm
md
lg
xl
xxl