Soundcheck
Soundcheck

Свежи новини от KORG: Pa5X вече официално на пазара

Изцяло нов аранжор, с нови звуци и функционалности, които вдъхновяват и най-добрите музиканти да искат да свирят още повече. Професионалната серия на KORG за аранжори има ново бижу, което очаквахме от доста време. Е, вече е факт. 30 юни 2022 г. е датата, на която музиканти от цял свят ще могат да се докоснат до един изцяло подобрен аранжор от ново поколение.

30.06.2022
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

Митовете вече са реалност: Pa5X е в продажба

Напълно сменен дизайн със state-of-the-art звуков мотор и color-driven потребителски интерфейс, Pa5X носи нови музикални изживявания за онези, които ще изпробват забележителните възможности на този професионален аранжор.

Сред феновете на KORG имаше много догадки, които остават в историята като недостоверни митове. Днес обаче Pa5X идва с визия, която впечатлява, звукове, които носят нови преживявания и стотици музикални стилове. А, вие можете да ги изпробвате как звучат благодарение на подобрените LED бутони, удобните за работа Pad Matrix и Mixer section. 

Pa5X е един изцяло осъвършенстван инструмент, който носи удоволствие при свирене както на живи представления и ивенти, така и в студио. Трябва само да влезнете във вълната на музиката, която този аранжор може да създаде, без значение от стила, в който свирите. All is possible с KORG Pa5X.

Какво #НОВО при KORG Pa5X?

Новият Pa5X аранжор идва с подобрения, които ще ви изненадат, още при първото натискане на клавишите. Освен с модерен и елегантен дизайн, аранжорът идва с уникален звуков двигател: EDS-XP, контролери в реално време, усъвършенствана система за разпознаване на акорди и пълна библиотека от последователности на акорди и още:

  • Плавни преходи между звук, стил и песен;
  • Авангардни плейъри;
  • Създаване на стилове и песни;
  • The SongBook: музикална библиотека с богато съдържание;
  • Пълна звукова библиотека;
  • Интуитивна секция за миксер с обширна обработка на ефекти;
  • Специални входове за микрофон и китара с обработка на ефекти;
  • MIDI, USB, HDMI, аудио вход и изход, конектори за педали;
  • Стандартни файлови формати.

Повече по дизайна и функциите на Pa5X

Знаем, че сте нетърпеливи да разберете какво е новото в Pa5X и имаше толкова много митове, които е време да разбулим. Започваме с елегантния дизайн и уникален интерфейс.

Pa5X е проектиран с идеята за елегантност и устойчив дизайн, затова е и здравият алуминиев корпус и дървени странични панели за луксозен екстериор. Клавишите на Pa5X продават автентично усещане и пълен контрол. Благодарение на 88-те клавиша аранжорът носи реалистично докосване сякаш свирите на пиано, докато моделите с 76 и 61 клавиша разполагат са с по-леки полупретеглени клавиши. Всички клавишни легла са с  контрол след докосване за допълнителна изразителност на звука.

Визия и интерфейс на KORG Pa5X

Красив аранжор, с мисъл към естетическия вид. В центъра на инструмента се разполага голям 8-инчов накланящ се сензорен екран, който показва напълно преработен GUI (графичен потребителски интерфейс). Така целия набор от звучи и функции на Pa5X са лесно достъпни за домашни и студийни музиканти, както и за изпълнители на живо. Цветовете на дисплея пък са съчетани с тези, използвани в LED бутоните на контролния панел. Този цветен интерфейс позволява лесно да работите с Pa5X, добавяйки цвят към любимата ви музика.

EDS-XP Sound Engine: безпрецедентно ниво на звуков реализъм и експресия

Pa5X идва със звуков генератор EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis – Expanded), който се основава на технологията, използвана в Pa4X. Днес обаче е с усъвършенстван хардуер и мощна нова операционна система, които извеждат звуците на Pa5X на ново ниво.

24-те стерео осцилатора и 160 гласа на полифонията захранват хиляди висококачествени звуци, покриващи широка гама от музикални инструменти и жанрове. Звуковият двигател EDS-XP въвежда нови авангардни функции като: Round-Robin, Smooth Sound Transition, Sound-Controller и много други.

Контролери в реално време

Pa5X е с напълно нови 9 бутона и 9 плъзгача, благодарение на които можете да му настройте по желание всяка функция. Рибонът (ribbon controller) позволява винаги да знаете какво имате под пръстите си, докато свирите. Налични са множество контролери с възможност за експресивно свирене в реално време и DNC (Defined Nuance Control) на Korg, който предоставя толкова много детайли по отношение на звука на музикалните инструменти. 

Фейдъри, превключватели, реални и виртуални матрици на контроли в реално време, джойстикът и лентовият контролер могат да бъдат модулирани според всеки параметър на звука. Това осигурява прецизен контрол на най-фините нюанси на инструментите, които свирите на Pa5x.

Система за разпознаване на акорди и авангардни плейъри

Системата за разпознаване на акорди на Pa5X е най-сложната, включваща експертен режим, който е създаден, изхождайки от стиловете на свирене на най-добрите съвременни джаз пианисти.

Pa5x може да възпроизвежда два стила: MIDI файлове и MP3 файлове едновременно във всяка комбинация, което е възможно от двойните вградени плейъри. Тези два плейъра могат да се смесват с удобен кросфейдър или да се използват за възпроизвеждане на песен, докато друга чака да започне. През цялото време звуковият двигател на Pa5X осигурява мощност, обработка на ефекти и полифония.

В музикална стихия с KORG Pa5X и библиотека със стилове

С Pa5X можете да създавате свои собствени стилове и да записвате собствени MIDI и MP3 песни. Включените функции за редактиране позволяват детайлно редактиране на всяко едно записано парче.

Що се отнася до вградените звуци, те варират от ултрареалистични акустични инструменти, до електрически винтидж клавиатури, синтезаторна класика, с добавяне на фантастични звуци и специални ефекти. Включени са и инструменти от различни епохи и световни култури, както и специално подбрани звуци от водещите синтезаторни работни станции: Kronos и Nautilus.

Бърз обзор на KORG Pa5X: “WoW” - е меко казано

Pa5X е вдъхновение за всеки музикант, защото обединява всички съвременни функционалности и подобрения, които КORG можеха да измислят. Подобренията са налице. Очакваният момент - настъпи. Време е да се замислите дали си заслужава да посвирите на такън феноменален инструмент. Вие преценете…

xs
sm
md
lg
xl
xxl